Relatiescan – Samen sterker in je relatie

De relatiescan ‘Samen sterker in je relatie’ is er voor stellen die elkaar nog beter willen leren kennen en begrijpen. De relatiescan is gedeeltelijk online en gedeeltelijk offline.

Het gaat over wat jij belangrijk vindt in een relatie. Waar krijg je energie van en wat je kost je energie. En hoe dit werkt bij je partner.

De basis van deze scan is gebaseerd op Energy Drives®. Dit is een online vragenlijst die je persoonlijke drijfveren meet. De rapportage hiervan geeft je inzicht wat jouw persoonlijke drijfveren zijn en wat voor effect dit heeft op de communicatie in je relatie.

Met dit inzicht leer je elkaar nog beter kennen Je gaat beter begrijpen hoe je zelf op situaties reageert en waarom je partner dat doet. Waar conflicten tussen jullie vandaan komen en hoe je deze kunt voorkomen.

Je krijgt praktische handvatten om aan je relatie te bouwen. Door bijvoorbeeld op de juiste manier te reageren op de ander, thema’s bespreekbaar te maken en aan te sluiten op de taal van de ander. Hiermee heb je een sleutel om elkaar nog beter te begrijpen en tegemoet te komen. Kortom, versterking van je relatie!

Hoe werkt de relatiescan ‘Samen sterker in je relatie’

Voorbereiding relatiescan

Ter voorbereiding op het invullen van de relatiescan maken we kennis en leggen we wat meer uit over de relatiescan.

Invullen van de relatiescan

Je partner en jij ontvangen ieder een eigen inlogcode om de scan te maken. Het invullen hiervan duurt ongeveer een uur.

Bespreken van de relatiescan

De duiding van de rapportage wordt in een persoonlijke gesprek of in een online sessie teruggekoppeld. We laten zien wat de drijfveren zijn van jou en je partner. Hoe dit invloed kan hebben op jullie relatie en hoe je hiermee kunt omgaan. Na afloop krijg je een gratis app met jouw rapportage en praktische tips voor in de praktijk.