Herkenbaar voor jullie?

Ken je dat gevoel van het wel willen bouwen aan een duurzame relatie maar dat het niet lukt?

Voor veel echtparen en stellen is dit een herkenbare situatie. Wellicht komt één van de onderstaande zaken jullie bekend voor?

Gebrek aan intimiteit
Lees meer »
Peter en Jozien zijn 10 jaar getrouwd en hebben drie kinderen in leeftijd van 8, 6 en 3 jaar.

Peter: “ k ben er klaar mee. Jozien heeft zo weinig behoefte seksualiteit en als ik vraag hoe dit komt geeft ze aan dat ze moe is.  Ze zal ook nooit zelf het initiatief nemen”.

Dit echtpaar heeft er voor gekozen om weer samen te bouwen aan een waardevolle seksuele relatie. De relatiegesprekken gaven openheid om samen in gesprek te gaan over de meeste kwetsbare gevoelens.

Ruzies
Lees meer »
Anne en Michiel zijn 15 jaar getrouwd en hebben samen vier kinderen. Michiel is ondernemer en is daardoor weinig thuis.

Anne: “Het gebeurde afgelopen vrijdag. We kwamen helemaal vast te zitten. Het begon toen ik Michiel vroeg of hij niet wat vaker thuis kon zijn. Michiel begon geagiteerd te worden en zei of ik wel wist dat er wel geld verdiend moest worden. Ik raakte uiteindelijk buiten mezelf en begon te schreeuwen tegen hem, waardoor hij zwijgend wegliep en ik hem met de auto hoorde wegrijden”

Dit echtpaar heeft er voor gekozen om weer samen te bouwen aan hun relatie. In een aantal gesprekken ontstond het inzicht gekregen dat het onder de laag van conflicten niet gaat om verwijten, maar om je behoeften.

Verwijdering
Lees meer »
Tim en Marloes zijn 24 jaar getrouwd en hebben drie volwassen dochters van 23, 22 en 19 jaar. Marloes werkt parttime in de thuiszorg en Tim is accountant.

Marloes: ‘Hij is tegenwoordig altijd ergens anders, altijd druk. En zelfs als hij thuis is zit hij achter de computer. Het is alsof we op verschillende planeten wonen. Ik voel me buitengesloten in zijn leven. Nu onze dochters uit huis zijn voel ik hoe ver we van elkaar verwijderd zijn”.

Dit echtpaar heeft ervoor gekozen om weer samen te bouwen aan hun relatie. Door relatiegesprekken hebben zij het negatieve patroon in hun relatie kunnen doorbreken en bouwen om de liefde levend te houden.